Tuesday, December 26, 2017

هزار کلاس درس تهران فاقد سیستم گرمایشی استاندارد

هزار کلاس درس تهران فاقد سیستم گرمایشی استاندارد



هزار کلاس درس تهران فاقد سیستم گرمایشی استاندارد

خبرگزاری هرانا – مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت که ۱۰۰۰ کلاس درس در شهرستان‌های استان تهران فاقد سیستم استاندارد گرمایشی‌ هستند.
به گزارش خبرگزاری هراتا، داریوش ورناصری در گفت‌وگو با ایسنا، به اعلام آخرین وضعیت نوسازی و تجهیز سیستم گرمایشی مدارس پرداخت و اظهار کرد: “در سال ۹۲ حدود ۵۰۰۰ کلاس درس داشتیم که گرمایش آنها از طریق بخاری گازی انجام می‌شد”.
وی افزود: “سیاست دولت حذف بخاری گازی و شعله مستقیم است به نحوی که دانش‌آموز به آن دسترسی نداشته باشد. در واقع باید سیستم گرمایشی به نحوی مستقر شود که دانش آموزان غیرمستقیم گرم شوند که منظور همان موتورخانه است”.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به ۵۵۰۰ کلاس درس غیراستاندارد سال ۹۲ گفت: “سال گذشته تمام کلاس‌های درس شهر تهران استانداردسازی شد و بر این اساس دیگر در تهران مدرسه دولتی که بخاری گازی داشته باشد نداریم، مگر آنکه استیجاری بوده و مالک خصوصی داشته باشد”.
ورناصری ادامه داد: “مستقیما مجاز نیستیم اعتبارات دولتی را در ملک خصوصی هزینه کنیم. برای حل این مشکل از آموزش و پرورش خواستیم که از محل درآمدهای اختصاصی که ممنوعیت قانونی ندارد کمک کنند تا مدارس استیجاری را نیز استانداردسازی کنیم. تعداد مدارس استیجاری که مشکل سیستم گرمایشی دارند به ۵۰، ۶۰ مورد هم نمی‌رسد”.
وی با اشاره به اینکه در سطح شهرستان‌های استان تهران هنوز حدود ۱۰۰۰ کلاس درس باقی مانده است اظهار کرد: “طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده امیدواریم بتوانیم ۱۰۰۰ کلاس درس یادشده را نیز به سامانه حرارت مرکزی مجهز کنیم”.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران اعلام کرد که به شرط تامین اعتبار در سال ۹۷ ، مدرسه دولتی با سیستم گرمایشی مستقیم نخواهیم داشت

Monday, December 25, 2017

دختر ۱۰ ساله ژیمناست به دلیل عدم رعایت حجاب به کمیته انضباطی فراخوانده شد

خبرگزاری هرانا – رییس فدراسیون ژیمناستیک در پی انتشار تصاویری از دختر ژیمناست بی حجاب ایرانی در مسابقات خارجی گفت که احتمالا این سفر توریستی با نظر خانواده وی صورت گرفته و فدراسیون نقشی در این زمینه نداشته است. وی گفت “مجبور هستیم با این قضیه برخورد انضباطی کنیم و با تصمیم کمیته انضباطی کاری که باید انجام شود را به وزارت ورزش و جوانان ابلاغ خواهیم کرد”، همزمان پدر دختر ژیمناست ایرانی می‌گوید که دختر او به مسابقات ژیمناستیک مالزی نرفته است و عکس‌های منتشر شده مربوط به تمرینات دخترش در ارمنستان است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، رییس فدراسیون ژیمناستیک در پی انتشار تصاویری از دختر ژیمناست بی حجاب ایرانی در مسابقات خارجی گفت: “احتمالا این سفر توریستی با نظر خانواده وی صورت گرفته و فدراسیون نقشی در این زمینه نداشته است”.
زهرا اینچه درگاهی بعد از انتشار تصاویری از دختر ژیمناست حدوداً ۱۲ ساله ایرانی که گفته می‌شود در مسابقات مالزی بدون حجاب مسابقه داده، اظهار کرد: “اول این که باید بگویم این اعزام از سوی فدراسیون نبوده است. این سفر توسط خانواده‌ او انجام شده است و پدرش او را در این سفر همراهی کرده است. البته این چیزی است که من در تصاویر دیده‌ام که پدرش در کنار او در این مسابقات حضور داشته است. بنابراین احتمالا این سفر توریستی با نظر پدرش صورت گرفته و فدراسیون نقشی در این زمینه نداشته است. من حتی با رییس هیات ژیمناستیک البرز نیز صحبت کرده‌ام که او نیز در جریان این موضوع نبوده است”.
او ادامه‌ داد: “این دختر یک ژیمناست بوده است و با تصمیم کاملا خودسرانه و بدون هماهنگی با متولیان ژیمناستیک و یا استان مربوطه به این مسابقات رفته است. ما به هیچ وجه این اقدام را تایید نمی‌کنیم و طبیعتا این اقدام حرکتی شایسته‌ برای جمهوری اسلامی ایران و دختر ایرانی نیست”.
رییس فدراسیون ژیمناستیک خاطر نشان کرد: “متاسفانه مجبور هستیم با این قضیه برخورد انضباطی کنیم و با تصمیم کمیته انضباطی کاری که باید انجام شود را به وزارت ورزش و جوانان ابلاغ خواهیم کرد. این اتفاق آنقدر منحصر به فرد است که شگفتی خود ما را نیز در بر داشته است. من فکر می‌کنم که بهتر است افراد یاد بگیرند اقداماتی را که می‌خواهند انجام دهند از حوزه‌ قانونی پیگیری کنند و بعد آن را انجام دهند”.
او در پاسخ به این سوال که سطح مسابقاتی که این دختر ایرانی در آن حضور یافته چه بوده است، گفت‌: “راستش اطلاعاتمان به اندازه شما است. خبر موثقی نداریم. تنها این که این مسابقات ID نداشته است. مسابقات رسمی که در تقویم جهانی ثبت شده باشد حتما باید دارای ID باشد و ما آن را به شورای برون مرزی ارسال می‌کنیم و بعد از آن مراحل قانونی آن طی می‌شود و تیم و یا نفر اعزام می‌شوند. اینها در مسابقاتی شرکت کردند که چون ID نداشته است نمی دانیم که این مسابقات در کجا برگزار و در چه سطحی بوده است. اطلاعات ما مبهم است و در حد همان فضاهای مجازی است تا این که جلسه انضباطی تشکیل شود و بعد از آن به صورت نامه نتیجه‌ نهایی را به وزارت ورزش و جوانان اعلام خواهیم کرد”.

پشت پرده پرهیاهوی دختربچه ژیمناست ایرانی/ عبدی‌پور: مسابقه‌ای در کار نبود

پدر دختر ژیمناست ایرانی می‌گوید که دختر او به مسابقات ژیمناستیک مالزی نرفته است و عکس‌های منتشر شده مربوط به تمرینات دخترش در ارمنستان است.
به گزارش ایسنا، بعد از انتشار تصاویری از دختر ژیمناست حدودا ۱۰ ساله ایرانی و واکنش فدراسیون به این موضوع، پدر این دختر می گوید که اصلا در مسابقات مالزی حضور نداشته‌اند. در این شرایط به نظر می‌رسد که این موضوع بهانه‌ای شده برای تسویه حساب برخی اختلافات شخصی در ژیمناستیک.
فرشید عبدی پور پدر دختر بچه ژیمناست ایرانی که عکس‌هایش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده در مورد حواشی ایجاد شده در مورد دخترش در فضای مجازی مبنی بر این که در مسابقات ژیمناستیک خارجی و بدون حجاب حضور داشته است، اظهار کرد: “این عکس‌ها مربوط به مسابقه کوالالامپور نیست و دختر من به تمریناتی در کشور ارمنستان رفته بود. این سفر ما به ارمنستان خانوادگی و با حضور همسرم، دختر و پسرم انجام شد”.
او ادامه‌ داد: “از طرفی دیگر مسابقاتی در کوالالامپور و با حضور دختران کرجی و با حضور رییس هیات ژیمناستیک استان ایلام انجام شد. این مسابقات دو، سه سال است که برگزار می‌شود. ما هم قرار بود به این مسابقات برویم، ولی با توجه به شرایطی که وجود داشت از رفتن به این مسابقات منصرف شدیم”.
پدر دختر ژیمناست ایرانی خاطر نشان کرد: “می‌خواهند من را به این موضوع وصل کنند. عکس ها را از گوشی من برداشته‌اند و من نمی‌دانم چه عکس‌هایی منتشر شده است. دختر من اصلا به مالزی نرفته و می‌توانم با پاسپورتش آن را ثابت کنم. تمرینات ارمنستان نیز به صورت مجزا و در دو سالن برگزار شد و این عکس‌ها بعد از پایان تمرینات و با حضور مربیان خارجی گرفته شده است”.
رییس هیات ژیمناستیک شهرستان فردیس در پایان در مورد این که دخترش به کمیته‌ انضباطی دعوت شده است، گفت‌: “سفر شخصی من به کسی ربطی ندارد. آنجا مسابقه نبود و دخترم تمرین کرد و سالن‌ دختران و پسران نیز مجزا بودند”.

ازدواج کودکان

سه دختر زیر ۱۰ سال در خراسان شمالی ازدواج کردند

خبرگزاری هرانا – مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی گفت که طی هشت ماه امسال سه واقعه ازدواج زیر ۱۰ سال در میان دختران ثبت شده است. وی همچنین اظهارکرد “طی هشت ماهه امسال ۶ هزار و ۴۱۸ واقعه ازدواج در خراسان شمالی ثبت شده که از این تعداد در میان خانم ها ۷۹۷ مورد در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ ساله بود”.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، کوروش بهادری مدیرکل ورزش و جوانان استان پیشتر اعلام کرده بود که طبق آمار اداره کل ثبت احوال استان سال گذشته ۶ ازدواج زیر ۱۰ سال و یک هزار و ۱۰۲ ازدواج بین ۱۰تا ۱۴سال ثبت شده است.
علی زاهدی نیا روز یکشنبه اظهارکرد: “طی هشت ماهه امسال ۶ هزار و ۴۱۸ واقعه ازدواج در خراسان شمالی ثبت شده که از این تعداد در میان خانم ها ۷۹۷ مورد در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ ساله بود”.
وی ادامه داد: “طی مدت زمان مذکور در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ ساله نیز ۲هزار و ۲۵۲ واقعه ازدواج، ۲۰ تا۲۴ ساله هزار و ۶۵۱ مورد و ۲۵ تا ۲۹ ساله ۹۰۱ مورد ثبت شده است”.
زاهدی نیا، تعداد ازدواج های ثبت شده در میان دختران ۱۱ ساله را ۱۵ مورد، ۱۲ ساله ۴۰ مورد، ۱۳ ساله ۳۳۴ مورد و ۱۴ ساله را ۴۰۱ مورد عنوان و اظهارکرد: “در هشت ماهه امسال ۳۹ خانم بالای ۵۰ سال نیز ازدواج کردند”.
ازدواج ۱۹۳ مرد بالای ۵۰ سال
وی در ادامه بابیان اینکه ۱۹۳ مرد بالای ۵۰ سال در هشت ماهه امسال ازدواج کرده اند گفت: “بیشترین واقعه ازدواج ثبت شده در میان آقایان مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال با ۲ هزار و ۵۸۲ مورد می باشد”.
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی تعداد ازدواج های ثبت شده در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال را هزار و ۹۷۳ مورد، ۳۰ تا ۳۴ سال را ۷۳۸ مورد و ۱۵ تا ۱۹ سال را ۴۹۷ مورد عنوان کرد.
وی گفت: “نرخ ازدواج در خراسان شمالی ۱۰ در هزار است و این استان در زمینه ازدواج رتبه نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده است”.
خراسان شمالی براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.

Saturday, December 23, 2017

تنبیه بی رحمانه یک دانش آموز توسط معلم در اسلامشهر!

تنبیه بی رحمانه یک دانش آموز توسط معلم در اسلامشهر!





به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،در تنها روز غیر تعطیل هفته پیش، «امیرحسین جاهدشیران» با سیلی معلم دچار تشنج و راهی بیمارستان شد. در همین ‌روزها اخباری از چوب و سیلی معلمان بر بدن دانش‌آموزان در دیگر مناطق ایران هم منتشر شد تا چاره‌جویی برای این موضوع تکراری، به یک دغدغه جدی تبدیل شود.
ماجرای تنبیه دانش‌ آموز ۱۴ساله در اسلامشهر، این‌بار بی‌سروصدا اتفاق افتاده و آن‌طور که پدر «امیرحسین» می‌گوید، ابتدا تمام شواهد حکایت از بیماری ناگهانی فرزندش داشت.
جابر جاهدشیران در توضیح این موضوع می‌گوید: «ما ساکن اسلامشهر، شهرک محمدیه هستیم و فرزندم دانش‌آموز کلاس هفتم مدرسه موسی‌ بن‌ جعفر (ع) است. شنبه هفته پیش ساعت ۱۱صبح از مدرسه با من تماس گرفتند. به مدرسه که رسیدم، دیدم اورژانس جلوی درِ مدرسه است
وقتی پدر این دانش‌آموز به مدرسه می‌رسد، مدرسه تعطیل شده بود و تنها معلمان و چندنفر از اورژانس در مدرسه حضور داشتند: «داخل مدرسه که رفتم، دانش‌آموزان نبودند. دیدم بچه‌ام روی میز بی‌حال نشسته و پرستار اورژانس هم می‌گفت که امیرحسین دچار تشنج است. از پسرم که پرسیدم، گفت زمین خوردم و بقیه مسئولان هم می‌گفتند زمین خورده است. من از آنها تشکر کردم و حتی به اورژانس گفتم که اگر هزینه‌ای نیاز است، پرداخت کنم. پسرم صورتش کبود شده بود
ماجرا اما به همین‌جا ختم نشد و آن‌طور که جاهدشیران می‌گوید، همکلاسی‌های امیرحسین نگران وضع جسمی او بودند: «آمدم بیرون و چند نفر از همکلاسی‌هایش پشت در خانه ما منتظر و نگران بودند. سلام کردند و پرسیدند چه شده است که من گفتم صبحانه نخورده و حالش بد شده است. یکی از بچه‌ها گفت عمو این بحث‌ها نیست، معلم فرهنگ و هنر امیرحسین را کتک زد. چنان زد که سکوت کلاس را فراگرفت
بعد از توضیحات همکلاسی‌های امیرحسین، پدر او به مدرسه برمی‌گردد و پیگیر موضوع می‌شود: «از ناظم پرسیدم که بچه‌ من چه کاری انجام داده که او را کتک زدید. ناظم قبول نمی‌کرد و می‌گفت کسی بچه شما را کتک نزده است. من دیدم قبول نکردند، رفتم آموزش و پرورش اسلام‌شهر و توضیح دادم. تماس گرفتند با رئیس و باز هم رئیس نمی‌پذیرفت. می‌گفت امیرحسین کنار سطل آشغال رفته و همان جا غش کرده است. من به رئیس گفتم که اگر زده من همین‌جا رضایت می‌دهم فقط حقیقت را بگوید. مدیر مدرسه می‌گفت که معلم کنار من است و هزارتا قسم می‌خورد و قبول نمی‌کرد. من دیدم بچه‌ام مریض است و فایده‌ای ندارد این بحث. برگشتم و بچه‌ام را به بیمارستان علی‌اصغر بردم. دکتر معاینه کرد و گفت چرا الان آوردی؟ گفت بچه باید بستری شود
امیرحسین سه روز در بیمارستان حضرت علی‌اصغر تهران بستری و روز سه‌شنبه از این بیمارستان مرخص شد، اما در روزهای بعد و با بررسی آموزش‌ و ‌پرورش اسلام‌شهر مشخص شد امیرحسین پس از سیلی معلم فرهنگ‌ و ‌هنر مدرسه، دچار تشنج شده است. آن‌طور که پدر این دانش‌آموز می‌گوید، امیرحسین پیش از این هم سابقه تشنج داشته، اما از ۷‌سال پیش تاکنون این مشکل رفع شده بود: «امیرحسین ۷‌سال پیش سابقه تشنج داشت و دیگر مشکلش حل شده بود.
به ما گفته بودند که نباید به این پسر استرس و فشار وارد شود. روزهای بعد که تنبیه بدنی مشخص شد، از مدرسه با من و همسرم تماس می‌گرفتند و خواهان رضایت بودند ولی حتی یک‌بار هم به بیمارستان مراجعه نکردند. یک‌بار ناظم و مدیر تلفنی زنگ     زدندوبدون احوالپرسی از ما می‌خواستند که بیایید رضایت بدهید. پسرم سه روز در بیمارستان بستری بود و الان چشمش تار می‌بیند و مدام سردرد دارد. روز‌ سه‌شنبه هم مدیر و دو ناظم آمدند که رضایت بدهید که من حاضر به رضایت نشدم. چون اول به ما دروغ گفتند و بعد هم آن برخورد را داشتند. اگر همکلاسی‌هایش حق را نمی‌گفتند، ما فکر می‌کردیم که واقعا تشنج معمولی کرده است
مدیر مدرسه: شانتاژ خبری شده و چنین نیست
ناظم و مدیر مدرسه موسی‌ بن‌ جعفر (ع) اما می‌گویند که تلاشی برای پنهان‌کردن این تنبیه بدنی نداشته‌اند و حتی خود آنها پیگیر این موضوع بوده‌اند. «ربیع محمدی» مدیر مدرسه در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: «یک‌سری مشکلات وجود داشته و احتمالا این دانش‌آموز مشکلاتی از پیش داشته است. الان شانتاژ خبری شده و چنین نیست. بخش ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش در جریان و پیگیر این موضوع است. مدرسه زندان گوانتانامو نیست که دانش‌آموز تنبیه بدنی شود. این دانش‌آموز زمینه قبلی بیماری داشته و الان پدر او از معلم شکایت کرده است. دیروز هم گویا با معلم به کلانتری رفتند و معلم آن‌جا توضیحاتی را بیان کرده است
تنبیه ‌بدنی دانش‌‌آموزان در ایران داستان مفصلی دارد که هر هفته هم اخبار تازه‌ای به آن اضافه می‌شود. در روزهای گذشته همچنین برخی پایگاه‌های خبری محلی در استان لرستان تصاویری از بدن سرخ‌ و سیاه‌شده یک دانش‌آموز منتشر کردند و از تنبیه این دانش‌آموز توسط مدیر مدرسه خبر دادند.
پایگاه خبری «سفیر افلاک» که اخبار استان لرستان را پوشش می‌دهد در این‌باره نوشت: «تنبیه‌ بدنی دانش‌آموز مدرسه ابتدایی شهید انوشیروان رضایی روستای کهریز خرم‌آباد توسط مدیر مدرسه درحالی در فضای مجازی منتشر شد که مسئولان آموزش و پرورش لرستان برای تبرئه خود از این ماجرا اقدام به اعتراف‌گیری اجباری از والدین دانش‌آموز کردند تا در ظاهر قضیه را فیصله دهند.» خانواده این دانش‌آموز روزهای گذشته در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها از تنبیه بدنی فرزند خود توسط معلم سخن گفتند، اما درنهایت و در ویدیویی این موضوع را رد کردند.
در ماه‌های گذشته و در استان‌های کهگیلویه ‌و بویراحمد، زنجان، تهران، سیستان و بلوچستان، گلستان و کرمان هم دانش‌آموزان کتک‌خوردن از معلمان را تجربه کردند و حتی در شهر بمپور سیستان‌ و بلوچستان چشم یک دانش‌آموز تا آستانه نابینایی پیش‌ رفته است. پیش از این مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش‌ و پرورش درباره آمار تنبیه بدنی دانش‌آموزان به «شهروند» گفته بود که «در‌ سال ۹۴ و ۹۵ هم به روال قبل شکایت‌هایی داشتیم. در ‌سال ۹۳جمع شکایات در ارتباط با تنبیه بدنی ۱۲۴۹ بوده است و آنچه در‌ سال ۹۴ گزارش شده، ۶۷۵مورد بوده که از جمع ۱۹۲۴ مورد، ۱۲۷۴ شکایت بحق و ۶۵۰ مورد از آنها ناحق بوده است
ضرب‌و‌شتم دانش‌آموزان درحالی صورت می‌گیرد که قوانین موجود، هرگونه برخورد فیزیکی یا حتی تنبیه رفتاری دانش‌آموزان را ممنوع اعلام کرده است. براساس ماده ۷۷آیین‌نامه انضباطی مدارس «اعمال هرگونه تنبیه از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است». علاوه‌ بر این و براساس ماده ۷۴ این آیین‌نامه «قصور و سهل‌انگاری دانش‌آموزان نسبت به انجام وظایف خود تخلف محسوب می‌شود. مدیر، شورای مدرسه، معاونان و مربیان موظفند قبل از اعمال هرگونه تنبیه از وضع و موقعیت محصل آگاهی یابند و در جست‌وجوی انگیزه و علت تخلف برآیند و نسبت به رفع آن اقدام کنند». اما پس از طی این مراحل و در صورتی که روش‌های تربیتی در دانش‌آموز موثر نباشد، در این صورت ماده ۷۶ آیین‌نامه انضباطی انواع تنبیه برای دانش‌آموزان را تعیین کرده است.
براساس این ماده «دانش‌آموزان متخلفی که راهنمایی‌ها و چاره‌جویی‌های تربیتی در آنها مفید و موثر نمی‌افتد، با رعایت تناسب به یکی از روش‌های زیر مورد تنبیه قرار می‌گیرند:
۱- تذکر و اخطار شفاهی به‌طور خصوصی؛
۲- تذکر و اخطار شفاهی در حضور دانش‌آموزان کلاس مربوط؛
٣- تغییر کلاس، در صورت وجود کلاس‌های متعدد در یک پایه با اطلاع ولی دانش‌آموز؛
٤- اخطار کتبی و اطلاع به ولی دانش‌آموز؛
۵- اخراج موقت از مدرسه با اطلاع قبلی ولی دانش‌آموز، حداکثر برای مدت سه‌روز؛
۶- انتقال به مدرسه دیگر
با این همه و با وجود صراحت قانون مبنی بر ممنوعیت هرگونه تنبیه فیزیکی یا روحی دانش‌آموزان، به‌طور مداوم اخباری در این زمینه منتشر می‌شود که شاید از ضرورت بازنگری در قوانین یا شیوه پرورش و استخدام معلمان حکایت داشته باشد؛ موضوعی که به نظر می‌آید بیش از این نیازمند پژوهش‌های کارشناسانه و دقیق است.
منبع:روزنامه شهروند

Monday, December 18, 2017

نفر به نفر

نفر به نفر





یک نفر در خشکی ها غرق میشود
یک نفر ناله سر می دهد
ده نفر فریاد می دوانند
مرگ ها رنگین اند
و سیاهی غرقِ مطلق
آنگاه که همه دلگیرند عکس ماه دیگر نمی افتد در آب
آبی هم جریان نمی یابد از رنگ
ما همه محتاجِ یک تکه نگاهیم
و چه محتاجانه می نگریم
و چه محتاجانه می اندیشیم
نه تبر داریم نه پتو
حتی نگاهمان به سراب ها هم ختم نمی شود
حتی نگاهمان به سراب ها هم بسنده نمی کند
چه دور دست های سرابی

نظر ،....نظر



به نظرم هیچ چیز بد تر از فریاد نیست
من پشت به قبله نمی نویسم اما نشستنم بر یاد نیست
حافظ هم رفت تا ته کوچه ی شک، تنها و بازگشت
و چه خوب است زمین گرد و مردمان باز می گردند بهم
ما که سرخی صورتمان بیشتر از سبزی باغچه مان است
نمیفهمم چرا نمیگویند صدای اسب عین خلق الله جاری ست
هنوز عده ایی نان گندم در دست دارند و عده ای پای برهنه شان دریایی ست
ما که خود آیینه ی ملامتیم ذهن باکر ما تنهاییست
این فشنگ ها هم که زیر فرش پنهان اند خیال آسودگی و بی باکی ست
من هم تفنگ داشتم خودم اما جسارت هیتلر در دنیا نیست
قصه ها هم میروند می آیند هراسان مرد بی رویا نیست
ما خودمان کتاب غفلت را ساختیم منتها مشکل دانایان بی گمانی ست
تا کی برقها بروند و اندیشه ها روشن باشند، ترس ما شکنجه و زندانی ست
تا تیغ داروغه را ندزدی تیر رابین هود همچنان پنهانی ست
من خودم به بوی نفت حساسم وگرنه مشکل ما که دریا نیست
حال اگر خلیج ساحل داشته باشد نژادی در بازار نیست
این سوختن ها هم اثر درد است خورشیدی آنچنان در کار نیست
چون همه ی قلم ها مملو از ملامت است چاره ی کار فریاد نیست
مشکل ما فشار است و چربی خون وگرنه مرغ بومی خودش رویایی ست
پنجره ی چشم ها دریچه ندارند ورنه دریاچه ی ما برباد نیست
من شعار زدگی ام درد می کند درد ناله ام از درمان نیست
باز هم نور ها میرقصند وگرنه جوشاندن اسید خود شاهکاریست
قلیان میبندیم به اگزوز ها دود ها حلقه ایی شوند
مشکل ما هم حجاب و انسجام نیست
( در زمانه ی اسید پاشی )
ما همه رهگذریم....


شعر و نقاشی ماه را نگاه نکن

شعر و نقاشی ماه را نگاه نکن





ارمغان فکر عمیقی دگر از پاره ی خود  پهنه ی آسمان را رنگین کمان خواهد گفت
ماهی و ماهتابی پرده ی جان فشنی در دل شب خواهد گفت
گر پرستو سخنی تازه و پرحاشیه آورد به چمن
گل گیسو پری از گرد جهان  نیکو بر آیین دل خود خواهد گفت
شادی و سروری همه گرداگرد نخود  محض خنده به بی شاخی و بت خواهد گفت

کس ندانست پارچه ی شوفرباشی پیدا نیست
این همه وسوسه و نقل و نبات پایدار نیست

همه از فکر او گویند که چرا پا به مجلسی نگذاشت
ماه از گویش او سر به حیاطی نگذاشت
دل زرد ما هم شعری به جایی نگذاشت

کس ندانست ماه را از او بگیری دردسر خواهد شد
این همه سوزش غرب سر به فلک خواهد شد
ماه از رویش موی شقایق آسی خواهد شد

ماه بالای سرت پنهان نیست
ماه در چشمانت بی جان نیست
ماه در دامن شب می ماند
ماه هم فکر جهان می خواند

دوباره میسازمت وطن

دوباره می سازمت وطن /شعرى از سیمین بهبهانی

دوباره می سازمت وطن! اگرچه با خشت جان خویش


ستون به سقف تو می زنم اگرچه با استخوان خویش

دوباره می بویم از تو گل به میل نسل جوان تو

دوباره می شویم از تو خون به سیل اشک روان خویش

دوباره یک روز روشنا، سیاهی از خانه می رود

به شعر خود رنگ می زنم ز آبی آسمان خویش

اگرچه صد ساله مرده ام به گور خود خواهم ایستاد

که بر درم قلب اهرمن، ز نعره آن چنان خویش

کسی که عظم رمیم را انشاکند به لطف

چو کوه می بخشدم شکوه به عرصه امتحان خویش

اگرچه پیرم ولی هنوز مجال تعلیم اگر بود

جوانی آغاز می کنم کنار نوباوگان خویش

حدیث حب الوطن ز شوق، بدان روش ساز می کنم

که جان شود هر کلام دل، چو برگشایم دهان خویش

هنوز در سینه آتشی به جاست کز تاب شعله اش

گمان ندارم به کاهشی، ز گرمی دودمان خویش

دوباره می بخشیم توان، اگرچه شعرم به خون نشست

دوباره می سازمت به جان، اگرچه بیش از توان خویش

Sunday, December 17, 2017

مقایسه ماده12 کنوانسیون حقوق کودک


مقایسه ماده12 کنوانسیون حقوق کودک با قانون اساسی ایران
گویندگان : ابوالفضل پرویزی و رحیله جهاندیده
تهیه کننده و تدوین : ابوالفضل پرویزی
Comparison of Article 12 of the Convention on the Rights of the Child with the Constitution of Iran
Talkers: Abolfazl Parvizi and Rahile Jahandideh
Producer and Editor: Abolfazl Parvizi

Saturday, December 16, 2017

حکم اعدام احمدرضا جلالی

حکم اعدام احمدرضا جلالی در دیوان عالی کشور تأیید شد
دیوان عالی کشور حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر و زندانی امنیتی را تأیید کرده است. هموطنان عزیز جای شرم دارد برای تمام کسانی که نه تنها مبایستی قدردان فرزندان ایران زمین باشند که چنین نوابغی هستند که دنیا به وجود آنها افتخار میکند بلکه با برخوردهای غیر انسانی باعث نبودی انها میشوند . بر ماست که نگذاریم چنین اعمال ننگینی در کشورمان اجرا شود .
در مهرماه سال جاری شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برای احمدرضا جلالی، پژوهشگر و زندانی امنیتی، حکم اعدام صادر کرد.
به دنبال صدور این حکم عباس جعفری دولت آبادی مدعی شد: «یکی از اقدامات محکوم‌علیه، اعلام نشانی و برخی مشخصات سی نفر از افراد شاخص پروژه‌های تحقیقاتی، نظامی و هسته‌ای از جمله شهیدان شهریاری و علی‌محمدی به افسران اطلاعاتی موساد بوده که به ترور و شهادت آنان منتهی شده است.»
گفتنی است؛ در پی انتشار خبر صدور حکم اعدام احمدرضا جلالی، سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد این پژوهشگر پس از شکنجه های روحی و اعتراف به اعمالی که مرتکب نشده و در دادگاهی ناعادلانه محاکمه شده است.
احمدرضا جلالی در ماه آگوست نامه‌ای از داخل زندان به زبان انگلیسی نوشته که در روزهای اخیر، پس از اعلام حکم دادگاهش منتشر شد. احمدرضا جلالی در این نامه با عنوان «چرا من از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شدم؟» به طور کامل توضیح می‌دهد که به دلیل همکاری نکردن با وزارت اطلاعات برای جاسوسی به نفع ایران بازداشت و سپس تهدید به اعدام شده است.

احمدرضا جلالی، استاد و پژوهشگر مدیریت حوادث مترقبه و دارای اقامت سوئد است. او فوق دکتری خود را در رشته مدیریت بحران در دانشگاه پیه مونتو ایتالیا گرفته و از مدتی پیش به همراه همسر و دو فرزندش ساکن کشور سوئد شدند. آقای جلالی در تاریخ پنجم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ پس از سفر به ایران به قصد شرکت در یک کنفرانس علمی توسط مأموران وزارت اطلاعت دستگیر و روانه زندان اوین شد. او پس از هفت ماه بازجویی در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی منتقل شد. اتهام آقای جلالی «همکاری با دول متخاصم» عنوان شده است.

Friday, December 8, 2017

کنوانسیون حقوق کودک


مقایسه ماده 11کنوانسیون حقوق کودک با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

تهیه و تنظیم : ابوالفضل پرویزی
تدوین : ابوالفضل پرویزی
Comparison of Article 11 of the CRC with the Constitution of the Islamic Republic
Preparation and setting: Abolfazl Parvizi
Editor: Abolfazl Parvizi

Wednesday, December 6, 2017

کنوانسیون حقوق کودک

ماده 4 کنوانسیون حقوق کودک


ماده 4 کنوانسیون حقوق کودک

تهیه و تنظیم : ابوالفضل پرویزی

تدوین : ابوالفظل پرویزی

Article 4 of the Convention on the Rights of Children Preparation and setting: Abolfazl Parvizi Editor: Abolfazl Parvizi


Tuesday, December 5, 2017

نامه مادر محمد صابر ملک رئیسی


نامه سرگشاده مادر محمد صابر ملک رئیسی؛ فرزندم شکنجه شده است و امنیت جانی ندارد

خبرگزاری هرانا _ در پی اعتراض محمد صابر ملک رئیسی زندانی سیاسی به محدودیت و ممنوعیت های اعمال شده در زندان و انتقال وی با ضرب و شتم به قرنطینه زندان اردبیل این زندانی از هفت روز پیش در اعتصاب غذا به سر می برد، در پی این وضعیت مادر سالخورده این زندانی سیاسی با نگارش نامه ای سرگشاده خطاب به اداره اطلاعات استان سیستان و بلوچستان ضمن درخواست رفع ممنوعیت های غیرقانونی و پایان دادن به خشونت های اعمال شده علیه محمدصابر خواستار انتقال فرزندش به دلیل فقدان امنیت جانی به زندان دیگری شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد صابر ملک رئیسی زندانی سیاسی که دوران حبس ۱۵ ساله خود را بصورت تبعیدی در زندان اردبیل میگذراند، در پی اعتراض به ممنوعیت های اعمال شده بخصوص آن دسته از محدودیت ها که مانع از تماس او با خانواده اش شده است توسط مسئولین زندان ابتدا مورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس به قرنظینه این زندان منتقل شد.
آقای ملک رئیسی پس از هفت روز در حالی که گزارش می شود از ناحیه چشم راست به شدت آسیب دیده است در محلی که حسب تهدید زندانیان تحریک شده توسط مسئولین از امنیت جانی نیز برخوردار نیست کماکان در اعتصاب غذا بسر می برد.

خانواده محمد صابر ملک رئیسی از زمان انتقال وی به قرنطینه از وضعیت فرزندشان اطلاعی ندارند.

خانواده نگران این زندانی پس از این واقعه به دفتر اداره اطلاعات زاهدان مراجعه کردند ولی پرسنل این نهاد امنیتی از وضعیت محمد صابر اظهار بی اطلاعی کردند و همزمان خانواده را به بزرگ کردن موضوع “یک ضرب و شتم ساده” متهم کردند. به گفته آنان مسئله مضروب شدن صابر “اتفاق مهمی نیست”.
یک منبع نزدیک به خانواده محمد صابر به گزارشگر هرانا توضیح داد “خانواده وی با زندان اردبیل هم مکاتبه داشتند ولی زندان هم در خصوص وضعیت محمد صابر پاسخی نمی دهد.”، این منبع افزود “خانواده اش پیشتر با اداره اطلاعات زاهدان هم تماس گرفتند ولی پرسنل اطلاعات هم اظهار بی اطلاعی کرده اند.”
این منبع در ادامه تاکید کرد ” خانواده محمد صابر به شدت نگران امنیت جانی او هستند، آنها حتی تقاضای آزادی هم نمی کنند بلکه میخواهند صابر که اساسا در رای محکومیت به تبعید محکوم نشده از اردبیل به زندان چابهار که محل زندگی اش است برگردانده شود.”

مادر سالخورده محمد صابر ملک رئیسی به دلیل نگرانی های روزافزون از سرنوشت فرزند دربندش طی نامه ای خطاب به اداره اطلاعات استان سیستان و بلوچستان ضمن طرح شکایت از ماموران زندان بدلیل ضرب و شتم و رفتار غیر قانونی شان از مسئولان آن نهاد تصمیم گیرنده، خواستار انتقال صابر به زندان دیگر با شرایط مناسب شد.

متن این نامه که جهت نشر در اختیار هرانا قرار گرفته است را در در ادامه بخوانید:
بنام خدا
ریاست محترم اداره اطلاعات استان سیستان و بلوچستان زاهدان
باسلام؛ احتراما به استحضار عالی می رسانیم اینجانبان اعضای خانواده مجمد صابر ملک رئیسی اهل شهرستان سرباز و ساکن چابهار هستیم، فرزندم را در سال ۱۳۸۸ در سن نوجوانی در حالی که مشغله وی تحصیل و سواد آموزی بوده و شغل دیگری نداشته به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شده و هم اکنون دوران محکومیت ۱۵ ساله خود را بصورت تبعیدی در زندان مرکزی اردبیل سپری می نماید.
صرف نظر از بی گناهی فرزندمان آنچه ما را اکنون به نوشتن این نامه وا داشته نگرانی شدید خانواده از وضعیت فرزند در بندمان می باشد. در طی ۸ سالی که از تحمل حبس وی میگذرد به کرّار مورد بدرفتاری و ضرب و شتم مسئولین زندان قرار داشته که باعث سوال می شود آیا شکنجه و ضرب و شتم وی بدستور قانون بوده یا اینکه مامورین از قصد اقدام به چنین عملی می نمایند؟ اگر دستور از سوی حضرت عالی نیست پس چرا این کار را انجام می دهند؟
زندانی، زندانی وزارت اطلاعات است پس جنابعالی میتوانند جلوی این ظلم بی حد را بگیرند، نقض حقوق انسانی و قانونی شکنجه های روحی و جسمی بیشتری را برای ایشان در پی داشته کما اینکه سال گذشته در فصل زمستان در سرمای کشنده شهرستان اردبیل ایشان را در حیاط به میله آهنی بسته اند و یک شب تا صبح در همین حالت رها نموده اند.
به کرار اتفاق افتاده و خواهد افتاد که بخشی از اقدامات تابع تعصبات قومی و مذهبی در زندان اردبیل می باشد امنیت جانی و روانی فرزندانمان را سلب کرده و در چنین شرایطی ما به شدت نگران وضعیت فرزندانمان هستیم و مسئولیت هرگونه رفتار ها و آسیب های جسمی و روحی روانی به این زندانی وارد شود را مستقیما متوجه وزارت اطلاعات می دانیم.
از آن مقام محترم استدعا داریم اقدامی عاجل در این مورد مبذول فرمائیدتا با توجه به موازین اسلامی و قانون اساسی و حقوق شهروندی فرزندانمان را از فضای درد و رنج و تهدید و شکنجه در زندان اردبیل نجات داده و برای ادامه محکومیتشان به زندان دیگری انتقال نمائید.
زیرا که مجدداٌ سه تن از مامورین ضمن توهین و اهانت نامبرده را مورد شکنجه و فلاسک چای پر از چایی به صورت زندانی ضربات شدیدی وارد خورده و ذست و پایش را بسته اند که وضعیت جسمی و روحی زندانی مذکور وخیم و در نهایت به درمانگاه انتقال یافته است. اسامی مامورین ضارب عبارتند از آقای نوروزی و پرویز سورآذر و غفور صادق زاده می باشد.
جمهوری اسلامی ایران در بدترین شرایط ممکن تاکنون حتی از اسیران محافظت نمود، که جای سوال آمده است که چرا چنین برخوردی از سوی مامورین زندان اردبیل می بایست لحاظ گردد و از محضر حضرت عالی با عنایت به اینکه علیه مامورین خاطی شاکی می باشم میخواهم، دستور فرمائید موجبات امنیت جانی و زوحی و روانی نامبرده با انتقال ایشان به زندان دیگری را فراهم آورند زیرا که جان ایشان در آن زندان در خطر می باشد.
اجرکم عندالله
با احترام مجدّد – گل بی بی ملک رئیسی
مادر زندانی محمد صابر ملک رئیسی
لازم به یادوری است پیشتر زندانیانی چون ماهرکعبی، علی پژگل و نوراحمد حسن زهی نیز طی نامه ای سرگشاده ای در اعتراض به وضعیت تحمیلی به محمد صابر از کمیساریای عالی حقوق بشر آقای زید و گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران خانم اسما جهانگیر خواستند تا از دولت ایران بخواهند به سرکوب اقلیت های ملی و مذهبی در ایران خاتمه بخشد.
محمدصابر ملک رئیسی در سن ۱۷ سالگی بازداشت شد و آنطور که خود در نامه هایش گفته به خاطر فعالیت های یکی از برادرانش و در حالی که دستگاه امنیتی دسترسی به برادرش نداشت به عنوان “گروگان “دستگیر شده است. وی از دو سال تحمل سلول انفرادی و شکنجه های طاقت فرسایی در نامه هایش سخن گفته است.

آقای ملک رئیسی در زمان محاکمه اقاریر خود را تحت شکنجه و فشار دانسته بود با اینحال با حکم سنگین ۱۵ سال حبس در تبعید روبه رو شده بود. وی در خلال سپری کردن ۸ سال از این حبس همچنان از نقض بی شمار و مستمر حقوق انسانی اش می گوید.

این زندانی سیاسی، که در نوجوانی بازداشت شده، در هشتمین سال حبس در تبعید خود در زندان اردبیل، نامه ای سرگشاده به حسن روحانی رئیس جمهور نوشت. آقای رئیسی در این نامه با تاکید بر اینکه روز هشتم دی ماه به مدت ۱۴ ساعت در هوای سرد اردبیل با دستبند و پابند در حیاط این زندان به میله بسته شده است، وی همچنین از وضعیت بحرانی خود ضمن تحمل حبس در تبعید شکایت و از اعتصاب غذای اعتراضی خود خبر داده بود.
شایان ذکر است، محمد صابر ملک رئیسی سال گذشته بعد از یک اعتصاب غذای ۲۰ روزه، در دو رنجنامه خطاب به خانم اسما جهانگیر با عنواین «از تخت شکنجه ای به نام “معجزه” تا تهدید به اعدام» و «شبها تا صبح بازجویی همراه با شکنجه میشدم» از شرح مظالم بر خود رفته گفته بود و از این کارشناس سازمان ملل خواستار رسیدگی به وضعیت خود و سایر زندانیان عقیدتی در ایران شده بود.