Saturday, January 13, 2018

مقایسه ماده 15 کنوانسیون حقوق کودک با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران



برنامه حمایت از حقوق کودک


Child Protection ProgramBy performing: Abolfazl Parvizi and Rahila JahandidehEditor: Abolfazl Parviziبا اجرای : ابوالفضل پرویزی و رحیله جهاندیدهتدوین : ابوالفضل پرویزی
https://youtu.be/XsCaU19BKlQChild Protection ProgramBy performing: Abolfazl Parvizi and Rahila JahandidehEditor: Abolfazl Parviziبا اجرای : ابوالفضل پرویزی و رحیله جهاندیدهتدوین : ابوالفضل پرویزی

Friday, January 12, 2018

روایت کتک‌خوردن دلخراش یک دانش‌آموز جیرفتی از مدیر مدرسه


 ۲۲ دی ۱۳۹۶
اعتمادآنلاین نوشت: دو هفته پیش، دانیال رفیعی دانش‌آموزش پایه هشتم دبستان «شهید سعدالله فاریابی» چنان از مدیر مدرسه کتک می‌خورد که دندان و بینی‌اش می‌شکند و لبش هم پاره می‌شود. پدر او می‌گوید چون از سوی نزدیکان مدیر مدرسه تهدید شده، بعد از حدود دو هفته تصمیم گرفته مسئله را رسانه‌ای کند.



دو روز است که تصویر و خبری در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که باوجود تمام اخبار به‌ظاهر پراهمیت‌تر، واکنش‌های زیادی به دنبال داشته است. تصویر متعلق به پسربچه‌ای است که صورتش به‌شدت آسیب‌دیده و مشخص است که دندان‌هایش شکسته‌اند.
«دانیال رفیعی» دانش‌آموز 14 ساله جیرفتی 15 روز پیش چنان از مدیر مدرسه کتک‌خورده که هنوز قادر به مدرسه رفتن نیست و بدتر اینکه به گفته پدرش آقای مدیر نه‌تنها از آنها دلجویی نمی‌کند بلکه سعی می‌کند با ابزارهای مختلف خانواده دانیال را وادار به رضایت کند.
امید سلاجقه رئیس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش‌وپرورش استان کرمان موضوع را خبری سوخته می‌خواند و می‌گوید: «این اتفاق تازه نیست. پرونده مدیر به هیئت رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش‌وپرورش ارسال شده و تأکید هم کرده‌ایم که خارج از نوبت به آن رسیدگی شود. دلیل اینکه خانواده این دانش‌آموز هنوز به رسانه‌ای کردن آن می‌پردازند برای خود ما هم نا معلوم است.»
پدر دانیال به سلاجقه این‌طور جواب می‌دهد: «دلیل ما این است که هنوز هم هیچ کدام از مسئولان آموزش‌وپرورش اهمیتی به ما نمی‌دهند، سراغ هر کدام می‌رویم می‌گوید برو شکایت کن. در این مدت از ما دلجویی نشده و حتی تهدید هم شده‌ایم. چاره‌ای ندیدیم جز اینکه موضوع را رسانه‌ای کنیم بلکه حساسیت روی این موضوع زیاد شود.»
او ادامه می‌دهد: «اتفاق خیلی وحشتناکی افتاده، بچه من به شدت آسیب دیده. بدتر اینکه واکنش مسئولان آموزش‌وپرورش جیرفت ناراحتی ما را بیشتر کرده است حتی در همان روزهای اول فردی که خودش را کارمند حراست آموزش‌وپرورش اعلام می‌کرد سراغ ما آمد و گفت که اگر موضوع را پیگیری کنیم دانیال را در هیچ مدرسه‌ای در جیرفت ثبت‌نام نمی‌کنند.»
او ماجرا را این‌طور تعریف می‌کند: «پنجم دی‌ماه پسرم و دو دانش‌آموز دیگر در حیات مدرسه گلاویز می‌شوند و همه‌شان را به دفتر مدرسه می‌برند. با آن دو که از بستگان مدیر مدرسه بوده‌اند کاری ندارند و فقط پسر من را نگه می‌دارند. مدیر مدرسه اول یک مشت به صورت دانیال می‌زند که باعث می‌شود لبش پاره شود و دندانش بشکند. دانیال به خاطر این ضربه به زمین می‌افتد و حتی با این شرایط مدیر او را رها نمی‌کند بلکه شروع می‌کند به لگد زدن. یکی از این ضربه‌ها به صورت دانیال می‌خورد و باعث می‌شود بینی‌اش بشکند. بعد او را با همان وضعیت به خانه می‌فرستند. دانیال با پای پیاده و در حالی که از بینی و دهانش خون می‌رفت به خانه آمد. خدا شاهد است که نیمه بی‌هوش بود. الآن لبش 12 بخیه خورده، دندانش از ریشه شکسته، بینی‌اش گچ گرفته شده و بدنش به شدت کوفته و کبود است.»
پدر دانیال از اینکه معلمان و معاونان مدرسه شاهد ماجرا بوده‌اند و کاری نکرده‌اند به شدت ناراحت است و می‌گوید: «باورم نمی‌شود که بقیه همین‌طور نشسته‌اند و کتک خوردن یک بچه را تحمل کرده‌اند، اینجا تنبیه‌هایی مثل سیلی زدن تا حدی عادی است اما اینکه مدیر بچه را اینطور به باد کتک گرفته و بقیه هم واکنشی نشان نداده‌اند برایم خیلی تعجب‌آور و ناراحت‌کننده است.»
او از مزاحمت‌هایی که بعد از این اتفاق برایشان پیش آمده هم شاکی است و می‌گوید: «اینجا شهر کوچکی است و اغلب همدیگر را می‌شناسند. وقتی یک نفر با نفوذ باشد به‌راحتی می‌تواند روی بقیه تأثیر بگذارد. از روزی که دانیال کتک‌خورده تا الآن دائم به ما می‌گویند اگر رضایت بدهی به نفع خودت است. حتی مدیر مدرسه هم اعلام پشیمانی نکرده و می‌گوید اذیت کرد، کتکش زدم! همین حالا هم به کارش ادامه می‌دهد و معلوم نیست دوباره چه زمانی بچه دیگری را بزند.»
سلاجقه رئیس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش‌وپرورش استان کرمان در جواب اینکه چرا مدیر تعلیق نمی‌شود و هنوز در مدرسه حضور دارد، می‌گوید: «تا وقتی نتیجه هیئت رسیدگی به تخلفات نیاید و نمی‌توان کسی را مجازات کرد.»
او در حالی این حرف را می‌زند که معمولاً وقتی بروز چنین خشونتی واضح است، تا زمان روشن شدن ابعاد ماجرا از ادامه به کار فرد متخلف جلوگیری می‌شود.

راهبرد یونیسف در زمینه حمایت از کودک قسمت ششم


راهبرد یونیسف در زمینه حمایت از کودک قسمت ششم


Unicef’s Child Support Strategy Part Six
By performing: Abolfazl Parvizi and Lida Ashjaei
Editor: Abolfazl Parvizi
با اجرای : ابوالفضل پرویزی و لیدا اشجعی
تدوین : ابوالفضل پرویزی

Saturday, January 6, 2018

صدور حکم ۱۹۸ ضربه شلاق برای دو متهم




صدور حکم ۱۹۸ ضربه شلاق برای دو متهم
استاد دانشگاه و یک زن که پیش تر بابت اتهام “زنا” به اعدام محکوم شده بودند، با رد حکم در دیوان عالی کشور
، به ۹۹ ضربه شلاق، تبعید و انفصال از خدمت محکوم شدند. کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا مجازات‌های
تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی را ممنوع کرده است
.
ايران در سال 1968 ميلادی به اين دو ميثاق پيوست. البته ، تصويب اين دو ميثاق توسط مجلس شورای ملی در آن زمان
از نظر قانون مدنی ايران به معنای تعهد عملی ايران به اجرای آن ها بود. دولت ايران نيز برای تطبيق قوانين داخلی
با اين میثاق ها کاری نکرد و بعد از انقلاب نیز جمهوری اسلامی به رغم اينکه از اين میثاق ها خارج نشد
تلاشی برای تطبیق قوانین داخلی با این میثاق ها انجام نداد.

ممنوعیت تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی

ممنوعیت تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی 

۰۰:۰۹ - ۱۷ دی ۱۳۹۶



دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی دولتی و غیر دولتی در ساعات رسمی یا غیررسمی ممنوع است و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد.



آفتاب‌‌نیوز : مهدی نوید ادهم در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: متأسفانه دیده می‌شود در برخی دبستان‌ها کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی به

عنوان کلاس‌های فوق برنامه دایر می‌کنند و برای تشکیل این کلاس‌ها از اولیای دانش آموزان شهریه می‌گیرند که این تخلف است.
به گزارش آفتاب‌‌نیوز، وی افزود: برنامه آموزش و پرورش در دوره ابتدایی تقویت زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی دانش آموزان است و آموزش زبان‌های خارجی در دوره ابتدایی به هیچ عنوان توصیه نشده است و آموزش این زبان از دوره اول دبیرستان قابل اجراست.
نوید ادهم به تأسیس مدارس نمونه دولتی و هیأت امنایی اشاره کرد و گفت: تأسیس مدارس نمونه دولتی در شهر‌ها بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش ممنوع است و فعالیت این مدارس در شهر‌ها و مناطق برخوردار خلاف قانون است.
وی افزود: مدارس نمونه دولتی طبق قانون باید در مناطق محروم و روستایی و برای افزایش کیفیت خدمات آموزشی و برابری تحصیلی دانش آموزان روستایی با مناطق شهری و برخوردار تشکیل شود.
نوید ادهم تأکید کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر برخی مدارس نمونه دولتی در شهر‌های بزرگ تأسیس شده و دانش آموز پذیرفته اند که این خلاف مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش است.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش همچنین به فعالیت مدارس هیأت امنایی اشاره کرد و گفت: تنها اختلاف مدارس هیأت امنایی با مدارس عادی نحوه مدیریت مدرسه به صورت هیأت امنا و برای افزایش کیفیت آموزشی است و دریافت هر گونه وجه در این مدارس در صورت ارائه نکردن کلاس‌های فوق برنامه در ساعات غیر درسی ممنوع است.
وی افزود: متأسفانه مدیران برخی مدارس هیأت امنایی بدون تشکیل هیچ کلاس فوق برنامه و تنها به بهانه هیأت امنایی بودن مدرسه از اولیا شهریه می‌گیرند که این خلاف مقررات آموزش و پرورش است.