Wednesday, May 30, 2018

سازمان حقوق بشر ایران: «حد الهی» راه مقابله با آزار جنسی کودکان نیست

سازمان حقوق بشر ایران؛ نهم خرداد ۱۳۹۷: سازمان حقوق بشر ایران در واکنش به سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی در اجرای «سریع حدود الهی» برای عاملان آزار جنسی دانش‌آموزان در یکی از مدارس تهران، اعلام می‌کند که اجرای «حدود الهی» و مجازات‌هایی مانند اعدام، راه حل مقابله با آزار جنسی کودکان نیست و ناکارآمدی خود را در تمام چهار دهه اخیر نشان داده است. این سازمان توصیه می‌کند که به جای استفاده از مجازات‌های بدنی و اعدام، می‌بایست سیستم آموزشی مناسب و قوانین متناسب را جایگزین سیستم‌های ناکارآمد فعلی کرد.


روز هشتم خردادماه ۱۳۹۷ آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به خبر آزار و اذیت جنسی به چندین دانش‌آموز در یکی از دبیرستان‌های پسرانه تهران، در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه نوشت: «خبر جنایت در یکی از مدارس غرب تهران موجب اندوه و تأسف شد. مقتضی است پس از محاکمه سریعاً حدود الهی را در رابطه با محکومین اجرا نمایید.»

طی روزهای اخیر، تعدادی از رسانه‌های ایران خبر دادند که یکی از مسؤولان دبیرستان پسرانه در منطقه ۲ تهران، در پی آزار جنسی گروهی از دانش‌آموزان، بازداشت شده است. همچنین ویدیوهایی از اظهارات والدین دانش‌آموزان و اعتراف‌های فرد متهم به گستردگی در فضای مجازی پخش شده است.

گفتنی است «حدود الهی» فقه شیعه مورد اشاره آقای خامنه‌ای که پس از انقلاب ۱۳۵۷ وارد قوانین ایران شدند، در مورد لواط، اعدام را با روش‌هایی چون «زدن گردن با شمشیر، پرتاب کردن از کوه بلند در حالی که دست‌ها و پاهای متهم با طناب بسته شده باشد، سوزاندن در آتش، سنگسار کردن و خراب کردن دیوار بر سر او» تجویز می‌کند.

سازمان حقوق بشر ایران معتقد است که جلوگیری و مقابله با از آزار و اذیت جنسی کودکان، به عواملی چون آموزش‌های مناسب جنسی برای کودکان، جایگزینی سیستم نظارتی معقول برای استخدام معلمان به جای روش‌های گزینش عقیدتی کنونی در آموزش و پرورش، گذراندن قوانین حمایت از کودکان، همراه با مجازات‌های متناسب در کنار روان‌درمانی برای کودکان‌آزاران و موارد مشابه بستگی دارد و مجازات‌های قرون وسطایی مانند شلاق یا اعدام راه چاره نیست.

محمود امیری‌مقدم، سخن‌گوی سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «مقام‌های حکومت  ایران از اعدام و دیگر مجازات‌های غیر انسانی تنها به عنوان راه حلی برای سرپوش گذاشتن بر نقایص عمده مدیریت کلان کشور و ناتوانی خود در اداره امور اجتماعی استفاده می‌کنند. وگرنه تجربه ۴۰ سال اعدام و حدود الهی نشان داده است که این عملکردها در پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی کمترین تأثیری نداشته‌اند.»

سازمان حقوق بشر ایران ضمن تأکید بر لزوم محاکمه عوامل آزار جنسی کودکان، فراهم کردن بستر امن و مناسب حمایت روحی از آسیب‌دیدگان و برقراری برنامه‌های آموزشی و تدابیر پیشگیرانه در مدارس و مکان‌های آموزشی، مخالفت خود را با استفاده از اعدام، شلاق و مجازات‌های بدنی برای رویارویی با مجرمان اعلام و بر لزوم جایگزینی قوانین مدنی با هدف تنبیه و اصلاح مجرم، پافشاری می‌کند.

No comments:

Post a Comment