Friday, November 2, 2018

اسیدپاشی یک مرد به همسرش

معاون مبارزه با جرایم جنایی تهران، از دستگیری مرد جوانی خبر داد که در پی اختلاف با همسرش، در یکی از شهرستان‌های شمال غرب کشور اقدام به اسیدپاشی به او کرده و به تهران متواری شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، علی ولیپور گودرزی معاون مبارزه با جرایم جنایی تهران اظهار کرد: “در اولین روز از مهرماه امسال، مرد جوانی که با همسرش دچار اختلاف شده بود، پس از تهیه مقداری اسید، به منزل رفته و همسرش را مورد اسیدپاشی قرار داده و به تهران متواری می‌شود که در این حادثه علاوه بر آسیب به همسرش، دست خود او نیز آسیب می‌بیند”.

با انجام تحقیقات از سوی کارآگاهان پلیس آگاهی، مشخص شد که این فرد بنام علیرضا (۴۵ ساله) پس از فرار از محل حادثه، به تهران گریخته است لذا طی هماهنگی‌های انجام شده و کسب نیابت قضایی، پرونده در تاریخ ۱۸ مهر ماه به تهران منتقل و کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ به تحقیقات در این خصوص پرداختند.
تحقیقات ادامه داشت تا این که در تاریخ ۹ آبان ماه، متهم که پس از ارتکاب به اسیدپاشی زندگی مخفیانه‌ای را در تهران آغاز کرده بود نهایتا در مورخه ۹ آبانماه در خیابان آزادی – پارک اوستا شناسایی دستگیر شد.
با انتقال متهم به اداره شانزدهم، وی ضمن اعتراف صریح به اسیدپاشی در خصوص انگیزه خود برای اسیدپاشی عنوان کرد: “از حدود ۵ سال پیش بود که پس از برشکستگی مالی عملا امورات زندگی از دستم خارج شده بود بگونه‌ای که خانواده همسرم در چندین نوبت به من کمک کردند؛ دیگر دستم به کار کردن نمی‌رفت و بیشتر اوقات را در خانه سپری می‌کردم؛ به تدریج اختلاف مابین من و همسرم آغاز شد و هر رو به شدت آن اضافه می‌شد تا اینکه این اواخر همسرم چندین بار مرا تهدید کرده بود که قصد دارد تا از من متارکه نماید؛ من همسرم و پسر ۶ ساله مان را خیلی دوست دارم و حاضر نبودم که آن‌ها را از دست داده و شاهد این باشم که با کسی دیگر زندکی کنند. به تصور اینکه همسرم قصد دارد با شخص دیگری ازدواج کند تصمیم گرفتم تا از او انتقام بگیرم؛ به همین علت با تهیه مقداری اسید زمانیکه او در داخل حیاط خانه ایستاده بود او را صدا کرده و ناگهان اسید را به سمت او پاشیدم که حتی مقداری از اسید روی دستم ریخت و من نیز دچار سوختگی شدم. از محل سکونت خود فراری شده و به تهران آمدم. طی این مدت متوجه شدم که همسرم با صحبت هایش می‌خواسته مرا مجبور کند تا برای زندگی‌مان مجددا تلاش کنم، اما من با تصوری نادرست اقدام به این کار (اسیدپاشی) کردم، اما دیگر روی بازگشت به خانه را نداشتم تا نهایتا دستگیر شدم “.
اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. با اینکه بارها پیشنهاد داده شده که قانون ممنوعیت خریدوفروش آن در مجلس بررسی شود اما هنوز خبری از آن نیست.
علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسید پاشی” موید شده است.
مدت‌ها است مجازات مرتکبین اسیدپاشی و ایجاد محدودیت در عرضه و دسترسی آسان به اسید اکنون در قالب طرح در مجلس مطرح است اما مانند بسیاری دیگر از طرح‌های مشابه از تصویب و اجرایی شدن آن نیز خبری نیست.
هرچند در سال ۱۳۳۷قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می‌توان در جرم‌انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به قوانین کیفری پیشتر گفته بود: “علاوه بر عدم بازدارندگی در قوانین ما در خصوص جرم اسیدپاشی، قوانین کیفری ما از دست دادن منافع ممکن الحصول و خسارت معنوی وارده به قربانی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند! و تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری سال ۱۳۹۲ به تصریح، بزه‌دیدگانی را که مشمول دریافت دیه شده‌اند (مثل قربانیان اسیدپاشی) از دریافت خسارت معنوی و منافع ممکن‌الحصول مستثنی کرده است”.

No comments:

Post a Comment